Retours

U kunt Elysta bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17.30 uur (behalve tijdens het weekend en op feestdagen).

Voor een terugbetaling of retourzending kunt u ons bereiken: 

Per mail of per telefoon

via info@elysta.be of +32 85 55 91 20

van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 u

Gelieve volgende info te lezen vooraleer ons te contacteren:

Wat is ons retourbeleid?

Elk artikel moet binnen de 14 dagen na ontvangst van uw bestelling teruggestuurd worden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, mag uw artikel nog niet gebruikt zijn en moet het zich in de originele toestand bevinden. Daarnaast moet het ook in de originele verpakking teruggestuurd worden.

Wat als het een artikel betreft dat beschadigd geleverd werd?

Neem contact op per mail via info@elysta.be wanneer u wenst. Gelieve ons volgende informatie te bezorgen, zo kunnen we u zo snel mogelijk beantwoorden: 

  • Uw bestelnummer
  • Een foto van de beschadigde verpakking, een foto van de streepjescode (etiket met uw naam) plus een (of meerdere) foto(‘s) van het beschadigde product

Kan ik een artikel omruilen? 

Wij ruilen helaas geen artikelen om. U kunt uw pakket retourneren voor een terugbetaling en zo een nieuwe aankoop uitvoeren.

Hoe zit het met de retourkosten?

In bepaalde gevallen betalen wij de kosten voor de retourzending, namelijk indien het product defect is en het ontvangen product niet overeenkomt met wat u bestelde. In alle andere gevallen betaalt u zelf de retourzending.

Mijn pakket is in goede staat, maar ik zou het toch willen terugsturen?

Voor elke retour moet er een goede reden zijn. Indien u uw bestelling in goede staat ontving en u deze wilt terugsturen en een terugbetaling wilt ontvangen, staat u zelf in voor de retourkosten en worden de verzendkosten niet terugbetaald.

U ontving het pakket op tijd en in goede staat. De producten zijn niet beschadigd, maar u bent van mening veranderd en wilt het product terugsturen en laten terugbetalen: u staat in voor de kosten en de verzendkosten worden niet terugbetaald.

Hoe lang duurt het om mijn retour te verwerken? 

We behandelen uw retour binnen maximaal 72 uur

Terugbetaling

Na de aankoop hebt u 14 dagen tijd om een terugbetaling te ontvangen.

U moet een reden geven om een terugbetaling aan te vragen.

U kunt ook een terugbetaling aanvragen indien u het juiste product ontving maar deze beschadigd is of niet aan uw verwachtingen voldoet:

U kunt dit melden binnen de 14 dagen na ontvangst van het product

Onder een aantal voorwaarden kunt u een terugbetaling ontvangen:

  1. Het product werd niet gebruikt door de klant
  2. Indien de toestand van het pakket niet in orde lijkt te zijn

Worden de verzendkosten terugbetaald? 

De verzendkosten worden enkel terugbetaald indien het product beschadigd is. In alle andere gevallen worden de verzendkosten niet terugbetaald.

Hoe lang duurt het voor ik de terugbetaling ontvang?

Indien er een terugbetaling gebeurt, wordt deze binnen de 48 u na de terugbetaling op uw rekening gestort (afhankelijk van uw bankinstelling).