Valt uw kind moeilijk in slaap? Elysta kan de oplossing zijn.

Waarom is een goede nachtrust belangrijk? 

Valt uw kind moeilijk in slaap? Elysta kan de oplossing zijn.

We brengen een derde van ons leven al slapend door… En slapen is minstens even belangrijk als eten, ademen en drinken.

Tijdens onze slaap herstellen we van onze fysieke en nerveuze vermoeidheid. Daarom is de slaap essentieel voor de groei van het kind en kan het zijn zenuwstelsel ontwikkelen. Tijdens de slaap scheidt uw kind groeihormonen af, wordt de opgedane kennis van de dag gestructureerd en ontwikkelt het zijn geheugen.

Een goede nachtrust is dus essentieel voor de groei, het leerproces en de ontwikkeling van het kind.

Klaarmaken om te gaan slapen 

Zodra er tekenen van vermoeidheid optreden, moet het kind worden voorbereid op de slaap. Op dat moment is het belangrijk dat hij het slapengaan als iets positiefs ziet, en dat aan de hand van bepaalde rituelen.

Denk bijvoorbeeld aan een slaapliedje, een verhaaltje, een knuffel, … Elk kind heeft z’n eigen voorkeuren, zolang het zich maar goed voelt. Daarna is het aan het kind om zelf in slaap te kunnen vallen.

Wil uw kind niet alleen gaan slapen? Toon begrip.

Als uw kind weigert om te gaan slapen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Probeer begrip te tonen, maar blijf wel bij uw standpunt.

Probeer uw kind gerust te stellen als het bang is. Leg uit wat er gebeurt, denk aan voorwerpen waar het graag mee speelt en die het tot rust brengen. Of laat de deur open, zodat uw kind u kan horen en het zich op zijn gemak voelt.

De gouden woorden voor een goede slaap zijn tederheid en veiligheid bij het slapengaan, maar  kalmte en afzondering bij het in slaap vallen.

Bron: http://www.one.be/uploads/tx_ttproducts/datasheet/Brochure_sommeil.pdf

Valt uw kind moeilijk in slaap?
Valt uw kind moeilijk in slaap?