Prix de l’innovation 2019 – Batimoi

Na deze officiële inhuldiging werden de Batimoi-prijzen uitgereikt. De Prijs voor de innovatie gaat naar Elysta uit Andenne. Elysta is het project van een koppel dat originele kindermeubels ontwikkelt op basis van een vindingrijk monteersysteem.

Houten meubels voor kinderkamer, een aanpasbare lage tafel uit Belgisch ‘gris des Ardennes’-marmer en met de hand genaaide lampen: deze drie producten werden beloond met een prijs van de Jury van de BATIMOI-Awards 2019! Deze prijzen zetten het werk, de kennis en het ontwerp van het Waalse vakmanschap in de verf.

Focus op de drie laureaten

Prix de l’Innovation: Elysta-SEMEM Art & Design S.P.R.L – Stand 3ab8 – 5300 Coutisse 

Deze vakmensen vervaardigen houten meubels zonder ijzer voor kinderkamers. De droombedden of “hutbedden” boekenkasten kunnen gemakkelijk gemonteerd worden dankzij een monteersysteem waar geen enkele schroef bij te pas komt!

Prix de l’Artisanat: Design Stone marbrerie S.A. – Stand 4a21 – 6800 Libramont  

Gespecialiseerd in marmer- en steenbewerking. Deze onderneming wordt beloond voor de ontwikkeling van een moduleerbare lage tafel. Het volledige systeem bestaat uit de vlakken en poten in grijs marmer uit de Ardennen.

Coup de cœur du Jury: Millumières by Xavier Schaffers – Stand 5ef1 – 6900 Humain 

Millumières biedt zijn klanten een uitgebreid gamma. De afmeting, de textuur en de poten leveren gepersonaliseerde en volledig met de hand genaaide lampen op. Een origineel en uniek concept dat licht brengt in elke ruimte.