Met een Montessori-bed bevindt het kind zich in een wereld op eigen maat.

Elysta ontwikkelt aanpasbare meubels en bedden volgens de Montessori-filosofie. Het basisprincipe is om het kind in de hoofdrol van zijn eigen ontwikkeling te beschouwen.

Met voorwerpen op maat van het kind stimuleert u zijn autonomie en helpt u het om volledig zelf zijn wensen uit te voeren. Het kind stapt in z’n eentje uit zijn bed en is minder afhankelijk van de ‘goede wil’ van de volwassenen. Het zoekt dus zelf naar oplossingen, er gaat een volledig nieuwe wereld aan mogelijkheden open.

Met een Montessori-bed bevindt het kind zich in een wereld op eigen maat.

De lattenbodem ligt op grondniveau en vergemakkelijkt het opstaan en het gaan slapen, wat vaak moeilijke momenten zijn.
Bovendien hoeft de kleine waaghals geen ervaren klimmer te zijn om in of uit z’n nest te klauteren. Hij zet namelijk zo voet op vaste grond.
Hetzelfde geldt voor de ouders: gedaan met stress over gevaarlijke valpartijen of hoofdletsels! Dat is al een hele zorg minder…
Nu serieus, dit bed bevordert de autonomie van het kind, dat zelf wakker kan worden zonder zorgen, speelgoed kan pakken als het daar zin in heeft, zijn eigen wereld kan ontdekken, zichzelf bezighouden of gewoon terug in z’n bed kan stappen. Het is dus niet aangewezen om ‘in z’n kooi’ te zitten wachten op iemand anders om ‘bevrijd’ te worden.

Vandaag bestaan er dus twee modellen die zich aan het kind aanpassen gedurende zijn groei. Het eerste model is het ‘Montessori-inspiratiebed‘. Het tweede model is het ‘Montessori-bomenbed‘ dat volledig meegroeit met het kind.
Als het kind een tiener wordt, past het bed zich gewoon aan: het verliest zijn kinderlijke karakter en kan vervolgens nog jarenlang gebruikt worden.

Montessori-bomenbed

Elysta.be - HD - montessori inspiratiebed - band
Elysta.be – HD – montessori inspiratiebed – band